Вашата кошница е празна!

Общи правила & условия

ОБЩИ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА САЙТА DRESHNIK.COM

Всички потребители на сайта Dreshnik.com са длъжни да се запознаят с Общите Правила и Условия за ползване на сайта. Всеки, който използва този уеб сайт, се счита, че приема и е съгласен с тези условия. В случай, че не приемате тези условия, моля не използвайте този уеб сайт.

Настоящият документ съдържа Общите условия, съгласно които Dreshnik.com предоставя услуги на потребителите си посредством интернет магазина Dreshnik.com. Тези условия обвързват всички потребители на сайта.

  1. ОПРЕДЕЛЕНИЯ

Продавач – търговецът, с който всеки потребител сключва договор за продажба от разстояние чрез сайта Dreshnik.com

Потребител (клиент) – всяко лице, което извършва покупка на предлаганите от сайта Dreshnik.com стоки.

Онлайн магазин – виртуалната платформа Dreshnik.com, в която се предлагат стоки за продажба и за сключване на договор за продажба от разстояние между продавач и потребител, собственост на ГЛОБЪЛ СТОК ЕООД – търговско дружество, със седалище гр. Русе, ул. Вардар 27, ЕИК 204486014, ДДС BG 204486014, МОЛ Деница Стоянова Йорданова.

  2. ПРАВИЛА ЗА ПОЛЗВАНЕ НА САЙТА

2.1. Dreshnik.com дава право на всеки потребител да зарежда и разглежда всички материали, които са публикувани в този уеб сайт само за лична употреба, с нетърговска цел, при условие че са спазени и съобразени всички авторски права. Не се разрешава материалите на този сайт да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет сайт материали, в други сайтове, е забранена.

2.2. Пазаруването в онлайн магазина е възможно без регистрация.

2.3. При регистрация в онлайн магазина, се изискват следните данни: имена, Е-mail адрес, мобилен телефон, адрес за доставка и парола. Регистрацията е напълно безплатна за всеки потребител. Можете да влезете в сайта и чрез Facebook - бутон, като автоматично се генерира регистрация. Системата ще изиска от вас да предоставите телефонен номер.

2.4. Глобъл Сток ЕООД е регистриран администратор на лични данни, с лиценз от КЗЛД № 429119 изд. на 13.07.2017. Всички данни на клиента се обработват в съотвествие с изискванията на ЗЗЛД и се ползват единствено за целите на обработка и изпълнение на поръчката. Всякаква предоставена информация относно лични данни или събрана чрез операциите в сайта, ще бъде обработена от Глобъл Сток ЕООД, седалище: гр. Русе, ул. Вардар 27, ЕИК 204486014.

Dreshnik.com гарантира сигурността и конфиденциалността на предоставените данни, предавани чрез компютърната ни система.

Данните и личната информация, предоставена от потребителите, се използва от Dreshnik.com за управление на поръчки, за доставка на продукти, за обработка на плащания, за комуникиране с потребителите относно поръчки, продукти, оферти, препоръки на продукти и услуги.

Повечето от личните данни са предоставени от Вас, когато регистрирате Вашия акаунт в Dreshnik.com, за търсене на продукти в сайта, когато осъществявате поръчки или изпращате съобщения, или тогава, когато общувате със служители на Dreshnik.com

Под лични данни се разбира всякаква информация, служеща за идентифициране на физическо лице. Обработването на лични данни представлява всякаква операция или съвкупност от операции, които се извършват по отношение на личните данни, чрез автоматични или неавтоматични средства, като събиране, записване, организиране, съхраняване, приспособяване или промяна.

Данните, които Вие предоставяте, са: имена,  адрес , е-mail адрес и телефонен номер, име на получателя на поръчката (адреси и телефонни номера), и финансови данни (при плащане, различно от наложен платеж).

С премането на Общите правила и условия клиентът се съгласява предоставените лични данни да бъдат съхранявани и използвани с цел обработка на поръчката, както и за периодично получаване на електронни писма с текстово и/или HTML съдържание за актуални промоции и новости (електронен бюлетин)

2.5. Всяка стока, пусната за продажба в онлайн магазина, е нова, с оригинална опаковка и етикети, има посочена единична цена в български лева с включен ДДС, без включена доставка и пълна информация за характеристиките на стоката вкл. материали, страна на произход.

2.6. Стоките в онлайн магазина имат посочени цени, наречени “пазарни цени"  (посочени като зачеркнати цени), които са дадени единствено с информативна цел. Пазарните цени се формират на базата на редовните продажни цени в различни търговски обекти в България и други страни.  Dreshnik.com не е предлагал артикулите на съответната пазарна цена, нито в бъдеще ще предлага артикулите на съответната пазарна цена. Посочените продажни цени не представляват намалена цена и не са част от промоция или намаление, те важат за целия период на предлагане на артикула до неговото изчерпване като наличност.

2.7. Посочените цени са в български лева, за 1 брой артикул

2.8.Посочените цени са с включен ДДС

2.9. Посочените цени не включват транспортни разходи 

2.10. Транспортните разходи се изчисляват автоматично от сайта при поръчка, като те могат да бъдат предварително изчислени от потребителя с абсолютна точност до стотинка посредством Калкулатор за изчисляване на доставка, който е активен в страниците на всеки отделен продукт.

2.11. Търговецът си запазва правото да променя цените на продуктите без предварително да уведомява потребителите. При условие за промяна в цената, клиентът заплаща цената на артикулите, която е била актуална в момента на направата на поръчката.

2.12. Наличността на стоките в сайта, е актуална към всеки един момент. В случай, че даден продукт е наличен в определени бройки или е изчерпан, сайтът автоматично известява клиента чрез съобщение в Кошницата.

2.13. Инструкции за поддръжка на закупената стока, можете да намерите тук.

3. ПОРЪЧКА

3.1. Заявка на артикули, пуснати за продажба в сайта Dreshnik.com, може да става по някои от следните начини:

- онлайн в платформата Dreshnik.com, с и без регистрация

- на телефон: 0883 283040

- на Е-mail: office@dreshnik.com

- в чата на сайта (в долния десен ъгъл)

- в skype: dreshnik.com

3.2. При поръчкa, клиентът е задължен да предостави коректна информация за доставката, както следва: имена, адрес за доставка или удобен офис на куриерска фирма Спиди и коректен мобилен телефон.

3.3. След завършване на поръчка, Dreshnik.com изпраща потвърждение на поръчката по е-мейл.

3.4. За да бъде окончателно потвърдена поръчката, е необходимо да се свържем с вас по телефона, затова се уверете, че посоченият номер е актуален и вярно изписан.

3.5. Dreshnik.com си запазва правото да откаже поръчка поради каквато и да е било причина, без да дължи обезщетение или неустойка.

3.6. Ако поръчка бъде отказана, сътрудник на Dreshnik.com е задължен да се свърже с клиента своевременно.

3.7. Поръчки се приемат 7 дни в седмицата, 24 часа в денонощието.

3.8. Поръчки, направени до 16 часа, се обработват и изпращат на същия работен ден и се доставят до 18 часа на следващия работен ден (изключение правят само продукти с посочена конкретна дата за доставка).

3.9. Поръчки, направени след 16 часа, се обработват и изпращат на следващия работен ден, с доставка 1 работен ден (изключение правят само продукти с посочена конкретна дата за доставка).

3.10. Поръчки, направени в събота, неделя или празнични дни, се обработват и изпращат на първия работен ден, с доставка 1 работен ден (изключение правят само продукти с посочена конкретна дата за доставка).

3.11. Поръчки, непотвърдени по телефон или с некоректни данни, се анулират.

3.12. Всеки потребител може да се откаже от направената поръчка по телефон или писмено, без да е необходимо посочване на причина за това.

3.13. При извършване на поръчка потребителят влиза в договорни отношения с търговеца за покупко-продажба на избрания продукт, регламентирани с настоящите Общи условия. Договорът за продажба от разстояние между търговеца и потребителя се счита за сключен от момента на потвърждение на поръчката от страна на търговеца. Информацията по чл. 47 ал. 1 от ЗЗП се предоставя на потребителя на посочения от него е-мейл адрес, както и на хартиен носител при получаване на поръчката на адрес или в офис на Спиди.

3.14. При поръчка направена по телефона, потребителят е длъжен предварително да се информира за настоящите Общи условия.

3.15. При поръчка клиентът изрично потвърждава, че поръчката е свързана със задължение за плащане от негова страна.

3.16. Информация за добри търговски практики виж тук.

 

  4. ДОСТАВКА

4.1. След потвърждение на поръчката по телефон, Dreshnik.com изпраща уведомителен е-мейл към потребителя, че поръчката е приета и подлежи на изпращане с куриерска фирма Спиди.

4.2. Доставките се извършват за 1 работен ден с часове за разнос между 9:00 и 18:00 часа до адрес на клиента, или между 9:00 и 18:00 часа в офис на Спиди.

4.3. Доставката е за сметка на клиента за всички поръчки на стойност под 99 лв и е фикрирана 4,99 лв до личен адрес или до офис на фирма Спиди.

4.4. В случай, че направите заявка по телефон, е-мейл, скайп или в чата на сайта, наш сътрудник ще ви предостави информация относно дължимата сума за куриерска услуга.

4.5. За всички поръчки на стойност над 99 лв, доставката е безплатна. (виж 4.13.)

4.6. Dreshnik.com работи с куриерска фирма Спиди и предоставя на всеки от клиентите си възможност за преглед и тест на закупените стоки преди заплащането им.

4.7.В случай, че клиентът откаже пратката след опция за преглед и тест, разходите по връщането на стоката, са за сметка на клиента.

4.8. Ако потребителят желае да му бъде изпратена заместваща пратка с друг размер от същия артикул или друг артикул, разходите по втората пратка са за сметка на продавача. 

4.9. В случай, че пратката не бъде тествана при доставка, но клиентът реши да я замени с друг размер или друг артикул, разходите по замяната са за сметка на продавача.

4.10. Ако пратката не бъде тествана при доставка, но клиентът реши да я върне в последствие или да упражни правото си на отказ, разходите по връщането остават за сметка на потребителя (клиента). Всички стоки, предлагани от Dreshnik.com подлежат на връщане по обичаен начин чрез пощенска/куриерска услуга. Преките разходи по връщане на стоката се очаква да не надвишават приблизително 6,00 лв.

4.11. В случай, че доставеният артикул е дефектен, Dreshnik.com поема разходите за доставка в двете посоки. 

4.12. Връщането на артикули става съгласно следните данни:

Получател: фирма Глобъл Сток ЕООД

Офис на Спиди Русе Янтра - Университет

Тел. 0883 283040

Пратките се изпращат с наложен платеж и опция за преглед преди заплащане.

4. 13. Доставката е за сметка на търговеца и безплатна за клиента за поръчки над 99.00лв, като условието е валидно единствено при закупуване и заплащане на артикули, достигащи тази стойност. В случай на връщане на един или повече артикула при опция преглед и тест или в случай на замяна и връщане, цената за доставка е дължима от клиента.

4.14. При доставянето на пратката получателят подписва товарителница, с което се удостоверява точното изпълнение на поръчката. В случай, че потребителят не бъде намерен на посочения от него адрес, или не е потърсил пратката си в офиса на куриера в 7 (седем) дневен срок от получаването, търговецът се освобождава от задължението си да достави поръчаната стока.

4.15. Търговецът не носи отговорност за забавяне на доставката по вина на куриерската фирма, трети лица или от форсмажорни обстоятелства.

4.16.  Търговецът си запазва правото да не изпраща поръчки, за които е подадена невярна/непълна информация.

4.17. Всяка стока се придружава от товарителница на Спиди, както и копие на поръчката, съдържащо дата на поръчката, номер на поръчката, вида и броя стоки, описание на стоките, единични цени и тотал цена за заплащане. След приемане на стоката на адрес или в офис на Спиди и след заплащане на наложения платеж към куриера/служителя на Спиди, същият издава на потребителя Разписка за получаване на пощенска пратка съгл. наредба 18. Този документ замества касовия бон при сделки от разстояние и трябва да се съхранява от потребителя, в случай, че реши да върне, замени или се наложи да рекламира закупения продукт.

  5.ПЛАЩАНЕ

5.1. Плащането в онлайн платформата Dreshnik.com може да стане по следните начини:

- с наложен платеж (директно на куриера на Спиди, след опция за преглед и тест)

- с Epay

- с Paypal

- чрез банков трансфер за поръчки на едро (Методът се визуализира автоматично при добавяне в кошницата на стоки на стойност над 500 лв. с ДДС).

5.2. Потребителят заплаща сумата от посочената в сайта цена на артикула и стойността на доставката до адрес или офис на Спиди, която е 4,99 лв фиксирана доставка

 

  6. РЕКЛАМАЦИЯ И ПРАВО НА ОТКАЗ

6.1. Всеки артикул, закупен от сайта Dreshnik.com може да бъде върнат в неограничен срок от време, като трябва да са спазени следните условия:

- потребителят да предостави Разписка за получаване на пощенска пратка, издадена от куриерската фирма, с която да удостовери, че стоката е закупена именно от търговеца. 

- закупената стока да бъде в ненарушен търговски вид

- закупената стока да бъде със запазена опаковка и етикети

- закупената стока да бъде без следи от употреба (да не е носен, пран, гладен)

- закупената стока да бъде без странични миризми (цигари, парфюм и др.)

6.2. Преди да бъде върната стоката, потребителят е задължен да се свърже с продавача и да го уведоми за своето намерение да върне артикул по дадена поръчка.

6.3. Формуляр за право на отказ от договор можете да свалите от тук

6.4. Връщането на артикули става съгласно следните данни:

Получател: фирма Глобъл Сток ЕООД

Офис на Спиди Русе Янтра - Университет

Тел. 0883 283040

Пратките се изпращат с наложен платеж, в случай, че потребителят е получил стоката чрез пратка с наложен платеж.

В случай, че потребителят е заплатил авансово чрез друг платежен метод, пратките се изпращат без наложен платеж.

Всички пратки се изпращат с опция за преглед.

6.5. В случай, че са спазени условията по т. 6.1., продавачът заплаща наложения платеж за върнатата пратка, като потребителят може да получи сумата на следващия работен ден в офис на Спиди или на адреса, от който е изпратена пратката (наложени платежи по пратки, изпратени от офис на Спиди, се изплащат на следващия работен ден след получаване в същия офис, а наложени платежи по пратки, изпратени от адрес, се изплащат на следващия работен ден след получаване, чрез куриер на същия адрес).

6.6. Когато потребителят е упражнил правото си на отказ от договора от разстояние, търговецът възстановява всички суми, включително и разходите за доставка, в случай, че потребителят е избрал най-евтиния вид стандартна доставка, предлагана от търговеца 

6.7. Търговецът не възстановява допълнителните разходи за доставка на стоките, когато потребителят изрично е избрал начин на доставка на стоките, различен от най-евтиния вид стандартна доставка, предлагана от търговеца.

6.8. Търговецът възстановява сумата като използва същото платежно средство, използвано от потребителя при генерирането на заявката.

6.9. В случай, че не са спазени условията по т.6.1., продавачът има право да откаже пратката след преглед. Разходите по доставка в този случай, остават за сметка на потребителя.

6.10. При получаване на пратката, потребителят трябва да провери съдържанието на пакета за съответствие на стоката със заявката. При нарушения във външния вид на стоката възникнали при транспорта, трябва да се обърнете към куриера за издаване протокол за увредена пратка.

6.11. В случай, че дефектен артикул е установен при опция за преглед и тест, потребителят е длъжен да уведоми за това куриера на Спиди. В този случай доставката в двете посоки се заплаща от продавача. 

6.12. Стоките, предлагани в платформата Dreshnik.com подлежат на Законовата гаранция за несъответствие съгласно ЗЗП, която започва да тече от деня на доставка на артикула. В случай на установен дефект, клиентът може да предяви рекламация към продавача по всяко време. В случай на рекламация, клиентът е длъжен да се свърже с Dreshnik.com по удобен за него начин и да уведоми за съответния дефект. Привеждането на потребителската стока в съответствие с договора за продажба е безплатно за потребителя.

6.13. Дефектни артикули се изпращат обратно за сметка на Dreshnik.com съгласно следните данни:

Получател: фирма Глобъл Сток ЕООД

Офис на Спиди Русе Янтра - Университет

Тел. 0883 283040

Пратките се изпращат без наложен платеж.

6.14. Съгласно ЗЗП, след получаване на дефектния артикул, Dreshnik.com се задължава:

- да впише рекламацията в Регистъра на предявените рекламации съгл. чл. 127 (2) от ЗЗП

- в срок до 3 (три) работни дни да даде становище по отношение на рекламацията

В случай, че рекламацията е счетена за основателна, Dreshnik.com се задължава да приведе стоката в съответствие с договора а продажба, процедирайки в следния ред:

- възможно най-бързо, но не по-късно от 30 дневен срок след получаване на дефектната стока, да я отремонтира за собствена сметка и да я изпрати обратно към клиента в удобен за него офис на Спиди или до адрес

- в случай, че стоката не може да бъде отремонтирана, Dreshnik.com се задължава да замени артикула с нов, отговарящ на качеството (от същия вид, модел, размер)

- в случай, че стоката не може да бъде отремонтирана, нито да бъде заменена с артикул от същия вид, модел и размер, при съгласие от страна на клиента, може да замени стоката с друга, избрана от клиента

- в случай, че стоката не може да бъде отремонтирана, нито да бъде заменена с артикул от същия вид, модел и размер и клиентът не желае да му бъде изпратен друг артикул, Dreshnik.com се задъжава да заплати обратно сумата за дефектния артикул или при желание от страна на клиента, да направи отбив от цената (по договаряне между клиента и Dreshnik.com)

В случаите, когато стоката може да бъде отремонтирана, клиентът няма право да избира между извършване на ремонт, замяна с нов продукт или възстановяване на сумата, тъй като първият начин за обезщетение е непропорционален, в сравнение с другите.

Съгласно чл. 112 (2) от ЗЗП даден начин за обезщетяване на потребителя е непропорционален,  ако неговото използване налага разходи на продавача, които в сравнение с другия начин на обезщетяване са неразумни, като се вземат предвид стойността на потребителската стока и значимостта на несъответствието.

В случай, че стоката не е приведена в съответствие с договора за продажба в рамките на един месец, считано от предявяването на рекламацията от потребителя, потребителят има право да развали договора и да му бъде възстановена заплатената сума.

6.16. Рекламации за дефектни стоки, които се дължат на неправилната експлоатация на стоката, няма да бъдат приемани.

6.17. При отхвърляне на предявената рекламация, Dreshnik.com се задължава в 3 (три) дневен срок от получаване на рекламационния продукт, да уведоми за становището си клиента на посочения от него и-мейл адрес или телефон за връзка. Клиентът от своя страна се разпорежда на доставчика по телефон или и-мейл за последващи действия относно рекламационния продукт. При заявяване за обратно получаване, продуктът се изпраща от Dreshnik.com в 3 (три) дневен срок след разпореждането с куриерска фирма Спиди, като транспортните разходите са за сметка на Dreshnik.com

6.18. На рекламация не подлежи стока, за която клиентът е бил предварително предупреден за несъответствие или дефект и тяхното естество.

6.19 Потребителят не може да претендира за възстановяване на заплатената сума или за намаляване цената на стоката, когато търговецът се съгласи да бъде извършена замяна на потребителската стока с нова или да се поправи стоката в рамките на един месец от предявяване на рекламацията от потребителя.

Търговецът е длъжен да удовлетвори искане за разваляне на договора и да възстанови заплатената от потребителя сума, когато след като е удовлетворил три рекламации на потребителя чрез извършване на ремонт на една и съща стока, в рамките на срока на гаранцията по чл. 115, е налице следваща поява на несъответствие на стоката с договора за продажба.

6.20. Потребителят не може да претендира за разваляне на договора, ако несъответствието на потребителската стока с договора е незначително.

6. 21. Потребителят може да упражни правото си по този раздел в срок до две години, считано от доставянето на потребителската стока, като този срок спира да тече през времето, необходимо за поправката или замяната на потребителската стока или за постигане на споразумение между продавача и потребителя за решаване на спора.

  7. ЗАДЪЛЖЕНИЯ И ОТГОВОРНОСТИ НА DRESHNIK.COM

Dreshnik.com се задължава:

7.1. Да обновява данните в сайта винаги и по всяко време.

7.2.  Да предоставя коректна и точна информация на всички регистрирани в сайта клиенти.

7.3. Да проверява изнесените в сайта данни по отношение на коректност: цена, артикули, бройки, цветове и всякаква информация, свързана с предлаганите артикули.

7.4. Да следи за направени от клиенти поръчки и своевременно да ги потвърждава.

7.5. Да организира в срок изпращането на вече поръчаните стоки.

7.6. Да информира своевременно всички клиенти при възникване на промени по поръчки или артикули.

7.7. Да се увери, че изпратената стока отговаря изцяло на посочените в сайта данни, че няма видими дефекти и че отговаря напълно на поръчаното от клиента.

7.8. Да се увери, че изпратената поръчка е получена и приета от клиента.

7.9. Комисията за защита на потребителите /КЗП/ е оторизирана да осъществява контрол върху спазването на приложимите разпоредби за защита интересите на потребителите в България.

  8. ЗАДЪЛЖЕНИЯ И ОТГОВОРНОСТИ НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ НА DRESHNIK.COM

Всички потребители на Dreshnik.com се задължават:

8.1. При регистрация или поръчка да посочат пълни и коректни данни, включително мобилен телефон за връзка. 

8.2. При поръчка, да се запознаят с Общите Правила и Условия за използване на сайта и да потвърдят съгласието си с тях.

8.3. При поръчване на артикули от сайта Dreshnik.com, да се уверят, че закупуват правилните артикули по отношение на размер, цвят и т.н., да са убедени, че желаят и имат възможността да закупят съответните артикули.


  9. ОГРАНИЧЕНИЯ НА ОТГОВОРНОСТТА

Dreshnik.com не носи никаква отговорност при никакви обстоятелства за каквито и да е щети от пропуснати ползи, от загуба на информация или др. произтекли от употребата, невъзможността за употреба или резултатите от употребата на този сайт, като това е независимо от съществуването или несъществуването на предупреждение спрямо Dreshnik.com за възможност да възникнат такива вреди.

  10. ИЗПОЛЗВАНЕ НА „БИСКВИТКИ“ (COOKIES)  

Dreshnik.com използва “бисквитки”, за да събира определена информация от всички потребители, включително и от нерегистрирани посетители на електронния магазин, които не използват предоставяните услуги. Бисквитките представляват поредица от данни, които системата на Dreshnik.com изпраща към компютъра на потребителя и впоследствие използва, за да идентифицира неговия компютър, когато потребителят се върне отново на електронния магазин, с цел предлагане на по-добра и целенасочена услуга на клиента.

Бисквитките предоставят информация за употребата на електронния магазин и потребителски данни, които биха могли да се използват, за да се персонализира потребителския опит, както и да се проследят модели на потребителски трафик. 

Съгласявайки се да използва Dreshnik.com, потребителят изразява своето изрично съгласие за използването на "бисквитки". Ако предпочита да не получава "бисквитки", докато разглежда Dreshnik.com или чрез HTML форматирани имейли, потребителят има възможност да ги откаже, като настрои интернет браузъра си да предупреждава преди да приеме бисквитка и да откаже бисквитки, когато интернет браузъра сигнализира за наличието им. Също така, потребителят може да откаже всички бисквитки като ги изключи чрез настройките на своя интернет браузър.

 11. ИНТЕЛЕКТУАЛНА СОБСТВЕНОСТ

11.1. Всички материали, включени в този сайт (съдържание), са собственост на Dreshnik.com

Достъпът /използването на този сайт не дава на потребителите права за препродажба или търговско използване на този сайт или съдържанието му.

Потребителите нямат право да събират или използват описания и цените на продуктите, търгувани от Dreshnikcom, да направят копие на този сайт или съдържанието му.

Всяко изтегляне или копиране на информация за акаунт в полза на друг търговец, както и използването на автоматични устройства или друг начин на придобиване за извличане на данни е строго забранена без изричното писмено съгласие на Dreshnik.com.

Достъп /използване на този уеб сайт не дава на потребителя правото да възпроизвежда, дублира, копира, продава, препродава, посещава или по друг начин да използва с всякаква търговска цел този сайт и всяка част от него, без изричното писмено съгласие на Dreshnik.com

Потребители нямат право да използват логото, марка или друга графика на сайта, без изричното писмено съгласие на Dreshnik.com

11.2. Правата на всички запазени марки, посочени в сайта Dreshnik.com, са собственост на техните носители и се ползват в сайта само като част от характеристиката на стоките.

  12ДРУГА ИНФОРМАЦИЯ

С регистрация в нашия сайт, както и след направена поръчка, Вие приемате тези Общи правила и условия и се съгласявате да получавате от нас периодично електронни писма с текстово и/или HTML съдържание за актуални промоции и новости (електронен бюлетин). Имате възможност да се откажете от получаването им, като се отпишете чрез натискане на мястото за отписване в долната част на получения бюлетин.

Търговецът си запазва правото едностранно да променя условията за ползване на онлайн магазина Dreshnik.com, без предварително да информира потребителите. Потребителите трябва да следят за евентуални промени и да се съобразяват с тях.

13. СПОРОВЕ

В случай на възникнали спорове между Dreshnik.com и потребителите, те биха могли да бъдат решени без външна намеса.  В противен случай спорът може да бъде отнесен към електронна платформа за онлайн решаване на спорове: Платформа ОРС и КЗП.

Пълен списък на признатите органи за алтернативно решаване на спорове: ТУК и ТУК

За всички неуредени с настоящите Общи условия въпроси се прилага действащото българско законодателство.

Надзорни органи:

- Комисия за защита на личните данни 

Адрес: гр. София, ул. Иван Евстатиев Гешов № 15,

тел.: (02) 940 20 46 факс: (02) 940 36 40 

Уеб сайт: www.cpdp.bg 

- Комисия за защита на потребителите

Адрес: 1000 гр. София, пл. Славейков № 4А, ет. 3, 4 и 6, 

тел.: 02 / 980 25 24 факс: 02 / 988 42 18 гореща линия: 0700 111 22 

Уеб сайт: www.kzp.bg

- Koмиcия зa зaщитa нa кoнкypeнциятa 
Aдpec: гp. Coфия, бyл. "Bитoшa" №18 
Телефон: 02 / 935 61 13 
Факс: 02 / 980 73 15 
Уeб caйт: www.cpc.bg

Закон за защита на потребителите виж тук.

14ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ

Пълните условия за правата на лицата по защита на личните данни могат да се видят тук.

В случай, че имате някакви въпроси и запитвания относно Общите Правила и Условия или относно поръчки, направени чрез Dreshnik.com, моля да се свържете с нас на е-мейл: office@dreshnik.com

Back to Top

 +359 883 283040

  +359 82 522 331