Вашата кошница е празна!

Често задавани въпроси

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

Оригинални ли са стоките, къде са произведени и с какво качество са?  Онлайн платформата Dreshnik.com предлага изцяло оригинални артикули, произведени в заводите на съответната марка при строг качествен контрол, закупени от лицензирани дистрибутори, с гарантиран произход и качество.

Как да разбера какви са материалите, от които са изработени артикулите? В полето "Описание" са посочени материалите, от които е изработен всеки продукт. Информацията в сайта е изцяло взета от данните, посочени от производителя върху етикета на всеки артикул (за всеки артикул има залепен етикет във вътрешността на обувката, където са посочени материалите, от които е изработен). Съгласно Наредбата за означаване вида на материалите, използвани в основните части на обувките, материалите могат да бъдат:

- кожа (естествена кожа)

- кожа с покритие (естествена кожа с коригиран лицев слой)

- естествени текстилни материали и синтетични или нетъкани текстилни материали

- други материали (всички останали синтетични материали, еко (изкуствена) кожа)

Означенията можете да видите тук:

Мога ли да разчитам, че артикулът ще изглежда точно като на публикуваните снимки? В платформата Dreshnik.com се предлагат само оригинални маркови стоки със снимков материал, собственост на носителя на съответната марка. Продуктите се разпространяват съгласно продуктовите кодове на производителя, като продуктът е това, което е посочено на снимката. Не се продават подобни продукти или реплики на оригинални продукти.

Налични ли са стоките? Всички стоки, публикувани в сайта Dreshnik.com, са налични на склад.  С изключение на стоки, които се зареждат регулярно и след изчерпването на конкретни размери, се публикуват в сайта с очаквана дата на доставка. Всеки клиент може да направи резервация за артикул с очаквана доставка, без да капарира. Наш сътрудник потвърждава по телефон направената резервация, както и уведомява клиента след като артикулът е вече наличен на склад и може да бъде изпратен/доставен.

За колко време се извършва доставката? Доставката се извършва за един работен ден за всички налични артикули.

С коя куриерска фирма работите? Dreshnik.com работи с куриерска фирма Спиди.

Безплатна ли е доставката? Цената на доставката се заплаща допълнително от клиента и не е включена в цената на артикула. За поръчки на суми над 99 лв., доставката е безплатна.

Как да калкулирам цената на доставката? Цената на доставката се изчислява автоматично от сайта при поръчка.  Доставката е фиксирана 4,99 лв до офис на Спиди или до личен адрес.

Мога ли да видя и пробвам стоката преди заплащане? Всички наши пратки се изпращат с опция за преглед и тест до 15 мин. преди заплащане.

Какво означават задрасканите цени? Стоките в онлайн магазина имат посочени цени, наречени “пазарни цени"  (посочени като зачеркнати цени), които са дадени единствено с информативна цел. Пазарните цени се формират на базата на редовните продажни цени в различни търговски обекти в България и други страни. 

Как мога да направя поръчка? Своята поръчка можете да направите по някои от следните начини:

- онлайн в платформата Dreshnik.com, с и без регистрация

- на телефон: 0883 28 30 40

- на E-mail: office@dreshnik.com

- в чата на сайта (в долния десен ъгъл)

- в Skype: dreshnik.com

Необходимо ли е да се регистрирам в сайта, за да направя поръчка? Не, регистрацията не е задължителна.

Мога ли да направя бърза поръчка? Бърза поръчка чрез бутона "Купи сега" може да бъде направена онлайн в платформата Dreshnik.com само за един продукт/размер, като при натискане на този бутон за съответния продукт, сайтът автоматично изтрива всички предходни продукти, добавени в кошницата. При закупуване на повече от един продукт, е необходимо да се направи регулярна поръчка онлайн в платформата Dreshnik.com, чрез добавяне на съответните артикули в кошницата чрез бутона "Добави в кошницата".

Как да разбера кой размер да поръчам? Номерацията е стандартна европейска. Можете да поръчате размера, който носите. За улеснение на клиентите, към всеки продукт е поставена Таблица с размер за съответната марка.  Можете да видите таблицата, като натиснете бутона "Таблици с размери", който се намира на продуктовата страница. Ако все пак се колебаете кой размер да поръчате, моля свържете се с наш консултант и ще се радваме да ви съдействаме в подбирането на правилния размер.

Мога ли да сменя адреса на доставка, ако вече съм направил поръчка? Разбира се, след като направите поръчка, наш консултант се свързва с вас по телефона за уточнение на доставката.

Как да се регистрирам? Кликнете на поле „Регистрация” на заглавната страница и попълнете задължителните полета. Можете да влезете в сайта и чрез Facebook - бутон, като автоматично се генерира регистрация. Системата ще изиска от вас да предоставите телефонен номер еднократно.

Каква информация е нужно да предоставя при регистрация? Информацията, необходима за регистрация, са две имена, точен адрес и мобилен телефон. Тези параметри са необходими с цел установяване на последващ контакт с клиента, проверка на достоверността на поръчката и изпращането й по куриер.

Защитени ли са данните ми при предоставянето им в сайта? Освен, че на сайтът ни е инсталиран 256-bit SSL сертификат от RapidSSL, който oсигурява висока степен на сигурност, благодарение на криптирането на връзката между вас и нашият сървър, като регистриран администратор на лични данни в КЗЛД,  фирма Глобъл Сток ЕООД гарантира, че предоставените данни в сайта са защитени по смисъла на ЗЗЛД. Личните данни, които ни предоставяте при регистрацията, са необходими за целите на поръчките, доставките и услугите, предоставяни от онлайн магазина и няма да бъдат предоставяни на трети лица.

Как мога да получа повече информация за продукт? В случай, че ви е необходима някаква допълнителна информация за предлаганите продукти, можете да се свържете с нас на посочените в сайта телефони, скайп, е-мейл или в чата на сайта (долен десен ъгъл).

Как да разбера дали е потвърдена поръчката ми? Веднага, след като направите поръчка, ще получите е-мейл с потвърждение. За да бъде окончателно потвърдена поръчката за изпращане, е задължителен контакт с клиента по телефон.

Мога ли да откажа вече направена поръчка? Всеки потребител може да се откаже от направената поръчка по телефон или писмено, без да е необходимо посочване на причина за това.

Ще получа ли информация кога поръчката ми е била изпратена? Да, веднага след изпращането на поръчката до посочения адрес или офис на Спиди, ще бъде изпратена информация по е-мейл.

Какви са начините за разплащане в сайта? Плащането в онлайн платформата Dreshnik.com може да стане по следните начини:

- с наложен платеж (директно на куриера на Спиди, след опция за преглед и тест)

- Epay

- Paypal

- с банков трансфер при поръчки на едро

Мога ли да запазя артикул? Да, ако желаете определен артикул да ви бъде запазен за определен период от време, моля свържете се с нас на посочените телефони, скайп, е-мейл или в чата на сайта (долен десен ъгъл) и ние с удоволствие ще направим резервация за вас. Не са дължими авансови плащания.

Какво да правя, ако някой от артикулите ми липсва при доставката? В случай, че някой от поръчаните от вас артикули не може да бъде доставен поради някаква причина, ще бъдете изрично уведомени за това предварително. Ако все пак установите липса, се свържете незабавно с нас за да установим причината за проблема.

Какво да правя, ако без да искам съм поръчал грешен артикул? В случай, че поръчката не е била вече изпратена към вас, не е проблем да се направи съответната корекция по нея.

Мога ли да върна или заменя продукт? Разбира се, всеки продукт може да бъде върнат или заменен.

В какъв срок мога да върна или заменя продукт? Срокът за връщане и замяна на продукт е неограничен, стига да са спазени следните условия:

1. Потребителят да се свърже с продавача и да го уведоми за своето намерение да върне артикул по дадена поръчка

2. ненарушен търговски вид

3. запазена опаковка и етикети

4. без следи от употреба (да не е носен, пран, гладен)

5. без странични миризми (цигари, парфюм и др.)

6. Пратката да бъде изпратена с опция за преглед

Стоките имат ли гаранция?

Стоките, предлагани в платформата Dreshnik.com подлежат на Законовата гаранция за несъответствие съгласно ЗЗП, която започва да тече от деня на доставка на артикула. В случай на установен дефект, клиентът може да предяви рекламация към продавача по всяко време. В случай на рекламация, клиентът е длъжен да се свърже с Dreshnik.com по удобен за него начин и да уведоми за съответния дефект.

Дефектни артикули се изпращат обратно за сметка на Dreshnik.com съгласно следните данни:

Получател: фирма Глобъл Сток ЕООД

Офис на Спиди Русе Янтра - Университет

Тел. 0883 28 30 40

Пратките се изпращат без наложен платеж.

Съгласно ЗЗП, след получаване на дефектния артикул, Dreshnik.com се задължава:

- в 30 дневен срок след получаване на дефектната стока, да я отремонтира за собствена сметка и да я изпрати обратно към клиента в удобен за него офис или до адрес

- в случай, че стоката не може да бъде отремонтирана, Dreshnik.com се задължава да замени артикула с нов, отговарящ на качеството (от същия вид, модел, размер)

- в случай, че стоката не може да бъде отремонтирана, нито да бъде заменена с артикул от същия вид, модел и размер, при съгласие от страна на клиента, може да замени стоката с друга, избрана от клиента

- в случай, че стоката не може да бъде отремонтирана, нито да бъде заменена с артикул от същия вид, модел и размер и клиентът не желае да му бъде изпратен друг артикул, Dreshnik.com се задъжава да заплати обратно сумата за дефектния артикул или при желание от страна на клиента, да направи отбив от цената (по договаряне между клиента и Dreshnik.com)

Рекламации за дефектни стоки, които се дължат на неправилната експлоатация на стоката, няма да бъдат приемани.

При отхвърляне на предявената рекламация, Dreshnik.com се задължава в 10 (десет) дневен срок от получаване на рекламационния продукт, да уведоми за становището си клиента на посочения от него и-мейл адрес или телефон за връзка. Клиентът от своя страна се разпорежда на доставчика по телефон или и-мейл за последващи действия относно рекламационния продукт. При заявяване за обратно получаване, продуктът се изпраща от Dreshnik.com в 3 (три) дневен срок след разпореждането, с куриерска фирма Спиди, като транспортните разходите са за сметка на Dreshnik.com

На рекламация не подлежи стока, за която клиентът е бил предварително предупреден за несъответствие или дефект.

За чия сметка е доставката при връщане на продукт или замяна?

За да бъде използвана опцията за преглед и тест на стоката, потребителят заплаща куриерската услуга от продавача до него. В случай, че откаже пратката след опция за преглед и тест, разходите по връщането на стоката, са за сметка на Dreshnik.com.

Ако потребителят желае да му бъде изпратена заместваща пратка с друг размер от същия артикул или друг артикул, разходите по втората пратка са за сметка на Dreshnik.com. 

В случай, че пратката не бъде тествана при доставка, но клиентът реши да я замени с друг размер или друг артикул, разходите по замяната са за сметка на Dreshnik.com

При замяна на пратка от/до адрес, Dreshnik.com поема доставката в едната посока. Втората куриерска услуга е за сметка на клиента.

Ако пратката не бъде тествана при доставка, но клиентът реши да я върне в последствие, разходите по връщането остават за сметка на потребителя (клиента).

В случай, че доставеният артикул е дефектен, Dreshnik.com поема разходите за доставка в двете посоки. 

Извършвате ли доставки в чужбина? Да, моля свържете се с нас на е-мейл office@dreshnik.com.

Back to Top

 +359 883 283040

  +359 82 522 331